ABOUT

THE WALKING DEAD ART ΕΚΘΕΣΗ ΤΕΧΝΗΣ

To FOX απηύθυνε ένα ανοικτό κάλεσμα σε καλλιτέχνες στην Ελλάδα, να δημιουργήσουν αντλώντας έμπνευση από την τηλεοπτική σειρά-φαινόμενο The Walking Dead.

Τα έργα των επιλεγμένων καλλιτεχνών φιλοξενήθηκαν σε μία ομαδική έκθεση, ανοιχτή για το κοινό, στις 15-18 Μαρτίου, στο Ωδείον Αθηνών, με μοναδικές παράλληλες δράσεις και ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Η έκθεση και οι δράσεις της έχουν ολοκληρωθεί. Το κοινό μπορεί να ξαναζήσει την εμπειρία μέσα από ένα 360 virtual tour.

Η σειρά The Walking Dead βρίσκεται στον 8ο κύκλο της. Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων της, μας έχει ταξιδέψει σε ένα μετα-αποκαλυπτικό κόσμο, όπου ένας ιός έχει μετατρέψει μεγάλο ποσοστό των ανθρώπων σε walkers. Παρακολουθώντας το δυστοπικό κόσμο του The Walking Dead να εξελίσσεται, σύντομα ανακαλύπτουμε ότι ιός και walkers περνούν στο παρασκήνιο και η πραγματική πρόκληση είναι ο ίδιος ο άνθρωπος, που προσαρμόζεται, επαναστατεί, διαμορφώνει νέες ομάδες και νέους κανόνες σε ένα σύμπαν που τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται.

Σκοπός της ενέργειας The Walking Dead ART ήταν να μας ταξιδέψει πιο βαθιά στον κόσμο της σειράς, μέσα από μια διαφορετική Έκθεση Τέχνης. Έμπνευση για τη δημιουργία αποτέλεσε η σειρά, η πλοκή και οι χαρακτήρες της. Η προσπάθειά για επιβίωση, η μάχη με αντιπάλους, ζωντανούς και νεκρούς αλλά κυρίως η μάχη με τον ίδιο τους τον εαυτό, έχει κάνει τους χαρακτήρες δυνατούς, σκληρούς, δίκαιους, ευαίσθητους, πολυμήχανους αλλά και επικίνδυνους καθώς προσπαθούν να βρουν τη θέση τους στο νέο αυτό κόσμο.

Οι καλλιτέχνες βρήκαν την οπτική πίσω από την εικόνα, και δημιούργησαν το δικό τους έργο τέχνης «The Walking Dead ART».

Την καλλιτεχνική επιμέλεια του «The Walking Dead ART» είχε αναλάβει η M Art, η οποία δραστηριοποιείται στον χώρο του πολιτισμού από το 1996.

H ενέργεια διεξήχθη υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων, με στήριξη από το Δίκτυο Πολιτισμού του Δήμου Αθηναίων Athens Culture Net, το οποίο λειτουργεί με ιδρυτικό δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

THE WALKING DEAD ART - ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ ΦΑΣΕΙΣ  

Φάση 1η: Υποβολές Συμμετοχής
Η πρώτη φάση της ενέργειας The Walking Dead ART ξεκινά με την υποβολή των συμμετοχών. Η υποβολή της κάθε συμμετοχής γίνεται μέσω του site, συμπληρώνοντας τα απαραίτητα στοιχεία και καταθέτοντας το ατομικό καλλιτεχνικό portfolio. Κάθε συμμετοχή θα πρέπει να πληροί τους όρους του διαγωνισμού

Φάση 2η: Επιλογή Καλλιτεχνών
Μετά τη λήξη της πρώτης φάσης και μέσα από μια διαδικασία αξιολόγησης των συμμετοχών, θα επιλεγούν οι 30 καλλιτέχνες οι οποίοι θα δημιουργήσουν το έργο τους για την έκθεση The Walking Dead ART.

Φάση 3η: Δημιουργία Έργων
Περνάμε στη δημιουργική φάση! Την επιλογή των καλλιτεχνών οι οποίοι θα κληθούν να δημιουργήσουν και παρουσιάσουν τα έργα τους στην έκθεση The Walking Dead ART θα ακολουθήσει διάστημα για σύλληψη της ιδέας και δημιουργίας του έργου.

Φάση 4η: Έκθεση και Ψηφοφορία
Τα έργα που θα δημιουργήσουν οι επιλεγμένοι καλλιτέχνες θα αποτελέσουν το αντικείμενο της έκθεσης The Walking Dead ART. Μετά τα εγκαίνια, η έκθεση θα είναι ανοιχτή στο κοινό το οποίο θα μπορεί να ψηφίσει το αγαπημένο του έργο μέσα από το site αλλά και από το χώρο της έκθεσης. H ψήφος του κοινού αντιπροσωπεύει το 25% της τελικής βαθμολογίας των έργων.

Φάση 5η: Ανάδειξη Νικητών
Επιτροπή αποτελούμενη από εκπροσώπους του χώρου της τέχνης του κινηματογράφου και της τηλεόρασης, θα κρίνει τα έργα και σε συνδυασμό με τις προτιμήσεις του κοινού, θα προκύψουν 3 νικητές.

Μέλη Κριτικής Επιτροπής:

Ορέστης Ανδρεαδάκης (Καλλιτεχνικός Διευθυντής Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης)

Γιάννης Γκίκας (Βιομηχανικός Σχεδιαστής)

Κωνσταντίνος Καρπαθίου (Creative Coordinator, FOX Networks Group Greece)

Μίλτος Μιχαηλίδης (Ζωγράφος)

Εύα Στεφανή (Σκηνοθέτις, Επίκουρη Καθηγήτρια Κινηματογραφικών & Θεατρικών Σπουδών Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών)

Τα Έπαθλα:

ΕΠΑΘΛΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΜΕ ΤΗΝ ΥΨΗΛΟΤΕΡΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Ο δημιουργός του έργου με την υψηλότερη βαθμολογία θα κερδίσει 1 ταξίδι για 2 άτομα στην Βασιλεία της Ελβετίας, για να επισκεφτεί την Art Basel, μία από τις κορυφαίες εκθέσεις σύγχρονης τέχνης στον κόσμο. (Περιλαμβάνονται αεροπορικά εισιτήρια, 4ημερη διαμονή, είσοδος στην έκθεση).

 

ΕΠΑΘΛΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΜΕΣΩΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΥΨΗΛΟΤΕΡΕΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ Τα δύο έργα με τις αμέσως επόμενες υψηλότερες βαθμολογίες θα κερδίσουν ένα ταξίδι σε προορισμό της επιλογής τους. (Περιλαμβάνονται αεροπορικά εισιτήρια συνολικής αξίας €1.500 για τον κάθε νικητή).

 

Εάν επιθυμείτε να διαφημιστείτε στο The Walking Dead ART, επικοινωνήστε μαζί μας στο athens.sales@fox.com